Que noche

Duo ‘Que Noche’ brengt genres uit verschillende Zuid-Amerikaanse landen en dan vooral uit Argentinië: zamba, chacarera, tango, milonga en andere aanstekelijke ritmes en ontroerende melodieën.

Harpiste en zangeres Jopie Jonkers (Eindhoven) speelt al heel wat jaren in de Zuid-Amerikaanse stijl. Met haar warme stem en eigen speelwijze op de harp is ze een ongewone verschijning in de muziekwereld van de Lage Landen. Jopie leerde de stijl bij niemand minder dan de legendarische gitarist Juan Masondo, bekend van Tango al Sur met Dirk van Esbroek en Alfredo Marcucci, met wie zij ook regelmatig musiceerde.

Rein de Vos op bandoneon, een oprecht en bevlogen muzikant, wellicht wat meer bekend door zijn virtuoze accordeonspel in verschillende bezettingen. Maar alweer enige tijd serieus, en met succes, zich bekwamende op bandoneon om zo de Latijns-Amerikaanse kunstmuziek met meer ziel te kunnen verklanken.

De traditie van beider muzikanten, de sprankelende harp en warme stem van Jopie en het meeslepende bandoneonspel van Rein staan garant voor een bijzondere uitvoering van deze muziek.

¡Adelante! ¡Qué noche!

Graag samenwerken?