Over Rein

Rein De Vos is een muzikant in hart en nieren. Hij speelt intussen vijfentwintig jaar accordeon en heeft zich ontplooid tot een veelzijdige muzikale duizendpoot!

Zijn hartstocht ligt bij de jazz van eigen en Amerikaanse bodem, de heerlijk draaiende Franse musette en het chanson, het Nederlandstalige volkse lied, evergreens en de vurige tango van Argentinië. Hij speelt sinds een tiental jaar ook bandoneon, hét instrument bij uitstek om deze vurige passionele dans tot leven te brengen.

Naast zijn liefde voor muziek ontdekte Rein sinds enkele jaren ook de magie van het poppenspel. Met zijn eigen gemaakte bekpoppen weet hij jong en oud te beroeren; soms hilarisch, soms teder, soms ontroerend.

Hij is vele markten thuis en multi-inzetbaar! Nu eens uitbundig, dan weer intiem, soms swingend, soms draaiend, een tikje weemoedig of wervelend. Met andere muzikanten, met zangeres, verteller of lekker solo – jazz, swing, musette, Franse chanson, Latijns-Amerikaans repertoire, tango, cabaret, het volkse lied… in diverse bezettingen: solo, duo met andere artiest, trio, kwartet enz.

Heeft u een specifieke wens? Aarzel dan zeker niet uw vraag te stellen!

Biografie Rein De Vos

Rein De Vos volgde les aan de muziekacademie van Oudenaarde waar hij met onderscheiding de tienjarige opleiding voor klassiek accordeon bij Patricia George volbracht. Daarna trok hij naar het conservatorium van Gent en studeerde er jazz bij grote namen van Belgische bodem: Rony Verbiest, Marc Godfroid, Bart Defoort, Tuur Florizoone, Pierre Vaiana…

Hij werkte reeds samen of trad op met gekende namen als Jo Lemaire, Jan Matthys, Connie Neefs, Koen De Cauter, Juan Masondo, Jopie Jonkers, Jelle Cleymans, Koen Crucke, Luk De Bruyker, Patrick Riguelle en vele anderen.

Rein richtte zelf verschillende bands op, waaronder ‘Douce Ambiance’ (gipsy swing, Franse chanson en musette), ‘Trio Cafe Z’ (jazz trio met elektrische gitaar en contrabas), ‘Le Temps d’une Chanson’ (Franse chanson), ‘De Smartkramers’ (smartlappen band) en vele andere.

Graag samenwerken?